Vores hunde

9. september 2015 048

 

Vi har forelsket os i racen Welsh Corgi Cardigan, og har på nuværende tidspunkt 4 af slagsen. Vores hunde er primært familiehunde, men vi bruger også rigtig meget tid på udstillinger og træning. Hundene har absolut første prioritet i vores dagligdag, og vi går meget op i at lave aktiviteter med dem, som de holder af, så deres hverdag også bliver sjov og meningsfyldt – f.eks. spor, rally og svømning.

 

Kort om racen:

Corgien stammer fra Wales i England, og blev oprindeligt brugt som hyrdehund – dette er en egenskab som stadig skinner igennem hos racen, og man skal være klar over hvad dette indebærer, når man overvejer at anskaffe sig en corgi.

Corgien er en meget intelligent og aktiv hund, som har behov for at blive aktiveret og stimuleret dagligt – både fysisk og mentalt.

Corgien er meget samarbejdsvillig, og er derfor forholdsvis nem at træne med. Vi har trænet lydighed, spor, rally og ringtræning med stor succes. Derudover er svømning også et hit :)

Corgien har utrolig meget personlighed, hvilket gør dem til deres helt egen, og som man kun kan holde af.

Her er et link til et raceportræt af corgierne fra magasinet “Hunden”: http://www.dkk.dk/xdoc/120/Welsh_corgien_0911.pdf

Her er et link til en dybere gennemgang af cardiganens anatomi: http://www.cardicommentary.de/

 

Vi svarer selvfølgelig også gerne på spørgsmål omkring racen – tøv endelig ikke med at kontakte os :)